Liberty Intelligence and Our Nations Safety.

 


Emlékek 25 év Savaria Lions Club tagságomból.

1992. kora őszének egy délutánján megkeresett Dancs János egykori tanárom, megalakult Szombathelyen a Lions Club és szívesen látnának tagjai között. Izgalmas, történelmi időszakot éltünk azokban években és nagy megtiszteltetés volt a felkérés. Tanulmányaimból voltak ismereteim a Lions mozgalomról, de nagyon felszínesek. Ma szinte hihetetlenek tűnik, de nem létezett az internet világa, hogy bővebb ismeretekhez juthassak. 

Az első találkozás a „Gyöngyös Étteremben” nagy élmény volt számomra mert nagyon ismert és elismert emberek vártak. Megismertem a tagságot és a Lions szellemiséget. Számomra azon délután óta létezik a „Közösség és Jószolgálati” Lions világa.
Megismertem a mozgalom belső életét, megtiszteltetés volt két alkalommal is betölteni a klubelnöki feladatot. A szövetségünk életében is kaptam feladatot kincstárnokként, és titkárként is dolgozva.
Az évek alatt a klubban ismertem és szerettem meg a fotózás világát és ezen keresztül váltam a klubunk krónikásává.

A fotókat nézegetve rengeteg élmény és csodás közös napok emléke köszönt vissza. Nem lehet mind elmesélni, mind fontos és emlékezetes.
A Lions most ünnepeli 100. születésnapját a világban. Az emlékeket nézegetve mégis van egy olyan emlékem, ami ezt összeköti.
Az I. világháború számunkra talán legvéresebb hadszíntere volt „Doberdó, Isonzó és az olasz front csatái” A Lions egy kis csapata elindult végig járni ezt a „Véráztatta Földet”, hogy tiszteletünket lerójuk nagyszüleink hősiességé elött. Felejthetetlen élmény volt minden résztvevő számára és haza térve Benkő Sándor képeink segítségével kiállítások során ismerheték meg a fiatalok a nagyszüleink dédszüleink hősiességet, de a háború ma is látható borzalmát is. Magam is sok képet alkotva e történelmi tájon.

 

 

  

Minden lépés, minden gondolatunk az itt lezajlott emberi odaadást és kitartás csodálta.

 Gondolatainkba merülve hazafelé autózva megálltunk Venzone csodás kis városában nem is gondolva milyen Lions élményben lesz részünk.

Ezt az igazi minden ízében olasz kisvárost 1976. május 6.-án egy szörnyű földrengés eltörölte. Mára teljes felújítva, de a tragédia minden percére ma is emlékezve újra él és eredeti szépségében létezik.
A városba sétálva és gyönyörködve egyszer csak azt látjuk figyelnek minket az emberek és a Lions nevét emlegetik. Tolmácsunk segítségével hamar kiderül a Lions név itt nagy tiszteletnek örvend mert a nemzetközi szövetségünk nagy anyagi és emberi erővel segített, hogy ez a város ismét éljen.
Előkerült a polgármester is aki nagyon örült látogatásunknak és közösen emlékeztünk a háború és a természeti katasztrófák áldozataira.

 

  

Ezért vált ez az utazás számomra szimbolikus erővé.
Legyen az háború borzalma, természeti katasztrófa tragédiája, emberi hanyagság következménye a Lions igyekszik segíteni.
A Savaria Lions Club 25 éve szolgálja:

„Közösség és Jószolgálati”

célkitűzését.

Szombathely: 2017. május

Süle János
Krónikás, titkár, de igazán csak tag.


Képgaléria

Rólunk

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Savaria Lions Club

Adószámunk:
18886418-1-18
Számlaszám:
11600006-00000000-41508811

cím: 9700 Szombathely,
Fábián Gyula utca 24

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba