ÜDVÖZLET SAVARIÁBÓL, SZOMBATHELYRŐL

Colonia Claudia Savaria – Szombathely

Savaria, a Kárpát-medence egyik legrégibb városi jellegű településének alapítása Claudius császár uralkodásának idején, Kr. után 50 körül történt és alapítójáról kapta a nevét. Megalapítása óta mai napig lakott település. Itt haladt át a nevezetes Borostyánkő-út, az Itáliából az Északi-tengerig vezető kereskedelmi és hadiút. A régészeti emlékeket és az antik örökséget a település szervesen építi be mai históriájába. Különös látnivaló az Isis istennő szentélyének rekonstruált épülete. A város két évezredes történetének felidézését szolgálja az évente megrendezett jelmezes felvonulás, a Savaria Történelmi Karnevál.

Szombathely, a segítés városa. Szent Márton 316-ban Savariában – a mai Szombathelyen – született, aki híres volt jócselekedeteiről. A legismertebb, legnépszerűbb szent Tours püspökeként halt meg. Nevéhez kötődően épült ki Via Sancti Martini, Európa egyik legnagyobb kulturális -és zarándokútvonala. A főútvonal szülővárosától a franciaországi Tours-ig vezet. Városunk évente Szent Márton Ünnepi Héttel tiszteleg híres szülöttje előtt. 2016-ban születésének 1700. évfordulója kiemelt emlékév lesz Magyarországon. A rendezvények sorába méltó módon építjük be a nemzetközi zenei versenyt, amely alkalmat kínál Savaria, a műemlékekben gazdag Kőszeg város és környéke régi és új nevezetességeinek, a magyar gasztronómia különlegességeinek megismerésére is.

A barokk város a kor építészeti, vallási emlékeit csodálhatja meg a látogató a Berzsenyi téren, amely Közép-Európa egyik legegységesebb, legszebb barokk tere. A Püspöki Palota, a Székesegyház, a Papi Szeminárium, a Sala Terrena, az Egyházmegyei Könyvtár, a múzeumi -és középületek a vendégek kedvelt látogatási célpontjai. A múlt és a jelen szerencsés találkozását tükrözi a város agórája, Fő-tere.

A város művészeti negyede. A városközpont közelében a művészetek otthonai várják a látogatókat, érdeklődőket: a Zsinagógából kialakított Hangversenyterem, a modern Zeneiskola (a verseny színhelyei), a kortárs művészeteket bemutató új Képtár és az újjávarázsolt Isis szentély és az épületet körülölelő Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba